Godkänn utbetalning av efterspar till huvudlåntagare

Detta inlägg förklarar vilka uppgifter vi behöver för att utbetala ett eftersparande till huvudlåntagaren om ni varit flera låntagare på samma lån.

Med vår e-tjänst kan medlåntagare godkänna utbetalning av eftersparande till huvudlåntagare. Om ni är flera låntagare på lånet så behöver samtliga medlåntagare skicka in var sitt exemplar av denna blankett signerad med BankID.

Observera att eftersparande endast betalas ut när sparpoängen har gått i balans eller när ett flexibelt lån är slutbetalt. När detta sker kontaktar banken medlåntagaren. Banken kommer därför endast att handlägga de ärenden där efterspar kan betalats ut. Ärenden som inkommer där eftersparande inte ännu kan betalas ut kommer inte att handläggas utan nytt ärende måste skickas in när det blir aktuellt för utbetalning.

  1. Fyll i blankett: Godkänn utbetalning efterspar digitalt.
  1. Viktigt! Spara blanketten på din dator genom att ”skriva ut” blanketten som en PDF-fil. Detta för att ta bort redigeringsmöjligheten i filen. Vi kan inte behandla din ansökan annars.
  1. Skicka in blanketten till oss via jak.se/efterspar (sidan finns hos vår tjänsteleverantör Verified). Du som skickar in ärendet fyller i dina uppgifter.
  1. Ladda upp din ifyllda PDF-fil.
  1. Tryck ”Gå vidare till signering”.
  1. Granska genom att scrolla igenom dokumentet.
  1. Tryck "Signera dokument" och använd ditt BankID.
  1. Viktigt! Klicka på knappen ”Fortsätt” i webbläsaren för att slutföra processen.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.
Anna Medlemsservice (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.