Hur avslutar jag medlemskap?

Detta inlägg förklarar vilka uppgifter vi behöver för att avsluta ditt medlemskap i JAK Medlemsbank.

Obs! Har du en skuld hos oss gällande exempel medlemsavgiften så måste du reglera din skuld innan du kan avsluta ditt medlemskap.

Just nu har vi längre handläggningstider och bekräftelse på när avslut av medlemskap är gjort kan dröja. Avslut av medlemskap gäller per den dag då avslutsbegäran kom in och vi tar hänsyn till datumet för när avslutsbegäran kom in i samband med att vi avslutar medlemskap.

Vill du avsluta ditt medlemskap och har kvar sparpoäng kan du välja att skänka dessa till en familjemedlem, vän eller en medlemsannons. Medlemsannonser hittar du via denna länk. Ange då i din text nedan vart du vill skänka sparpoäng. Anger du inget går sparpoängen till JAKs Sparpoängsfond.

Observera att:
  • Du måste vara medlem om du har vissa pågående engagemang hos oss, till exempel lån, betal- och kreditkort, och eftersparskonto (bundet sparande).
  • Vi endast överför eventuell behållning på konto hos oss till konto i annan svensk bank.
För att säkerställa att uppgifter som lämnas till oss kommer från rätt person har vi tagit fram en lösning tillsammans med IDkollen där uppgifterna som lämnas bekräftas med BankID.

För att lämna in uppgifter, följ denna instruktion:
  1. Öppna följande länk i en webbläsare: https://idkollen.se/gdpr/jak.
  2. Fyll i din e-postadress i fältet "E-postadress".
  3. Välj "Avsluta medlemskap" i fältet "Välj typ av anmälan".
  4. Kopiera och klistra in följande text i fältet "Eventuellt meddelande" (ersätt text i versaler med ditt kontonummer inklusive clearingnummer i annan svensk bank):
    Jag önskar härmed avsluta mitt medlemskap i JAK Medlemsbank och i samband med detta avsluta övriga engagemang i banken, eventuell behållning på inlåningskonto önskar jag få överfört till följande kontonummer FYLL I KONTONUMMER INKL. CLEARING. Mina eventuella sparpoäng vill jag skänka till PERSONNUMMER/MEDLEMSANNONSNUMMER.
  5. Fyll i ditt personnummer i fältet "Ditt personnummer".
  6. Klicka på knappen "Skicka".
När ditt medlemskap är avslutat skickar vi en bekräftelse till den E-postadress du angett.

Har du inget BankID och vill avsluta ditt medlemskap kan du använda avslutsblanketten som finns bifogad lite längre ner. Blanketten måste skickas in per post och legitimationskontroll bifogas.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.
Hanna Kommunikatör Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.