JAK påverkas inte av höjd styrränta

Våra räntor har ingen koppling till räntemarknaden i Sverige. När styrräntan (tidigare reporäntan) höjs får det ingen effekt på vår prissättning. Vi har ett eget ekosystem där banken lånar ut det kapital som medlemmarna gemensamt sparar. När en medlem lånar pengar i JAK utgörs lånet av våra medlemmars sparade kapital, vilket gör att vi inte har någon ökad kostnad för upplåning på räntemarknaden. Det är endast interna faktorer i JAK Medlemsbank som påverkar vår prissättning av räntan.

Spara hållbart hos oss

Vi har ingen inlåningsränta på våra sparkonton utan varje månad genereras sparpoäng – vår egen interna valuta – som kan användas när du behöver ta ett lån eller vill skänka till en annan behövande medlem.

Den del av våra medlemmars sparpengar som inte lånas ut till andra medlemmar placeras i kommuner, landsting och gröna fonder. Du behöver aldrig oroa dig för att dina sparpengar finansierar oetiska eller direkt miljöförstörande verksamheter som vapen- eller fossilindustrin.

Läs mer i vår Hållbarhetspolicy. Du kan även jämföra din nuvarande banks hållbarhetsbetyg mot vårt (96%!) hos den oberoende granskningen Fair Finance Guide.

När du sparar hos oss är dina sparpengar skyddade av den statliga insättningsgarantin.


Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.