Till senaste kommentaren

Hur får jag ett lånelöfte från JAK?

Jag och min sambo vill gärna köpa hus. Vi skulle behöva veta hur stort lån JAK beviljar oss innan vi går in i en budgivning. På hemsidan hittar jag bara ett formulär för låneansökan - går det även att ansöka om lånelöfte? Eller går det att skicka in formuläret för låneansökan och sedan inte ta ett lån, om det t.ex. skulle visa sig att budgivningen skenar iväg och vi behöver spara lite mer innan vi har råd med ett annat hus?

Jag undrar också hur det fungerar med JAK-lån om vi köper ett hus, som vi sedan säljer för att flytta till en annan bostad. Går det att utöka lånet om den nya bostaden är dyrare?

Kommentarer

 • Hej!

  Om ni önskar ansöka om ett lånelöfte så kan ni använda den låneansökan som finns på våran hemsida, skriv gärna till att detta är ett lånelöfte på blanketten.

  Ni måste söka om nytt lån för att de ska låna mer. Och i samband med det gör vi en bedömning av säkerheten det vill säga den nya fastigheten.
  Emine Medlemsservice
 • Hej,
  Tack för ert svar!

  Om vi tar ett lån hos er och sedan säljer bostaden för att hyra bostad, vid eventuell separation eller annat som förändrar ekonomin - vad händer då med lånet och eftersparandet?
  Matilda
 • Hej!
  Läs gärna igenom detta inlägg: Kan jag lösa mitt lån när jag vill?
  Emine Medlemsservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.