Till senaste kommentaren

Enkel förklaring på sparpoäng?

Hej!

Jag har precis börjat lära mig lite grundläggande om JAK och ekonomi men har lite svårt att förstå precis hur det fungerar med sparpoängen hos er. Jag har läst att man genom att spara hos er kan tillgodose sig sparpoäng i varierande utsträckning beroende på vilket konto man har. Detta har jag förstått sedan kan hjälpa en ”slippa sparande” när man tar lån hos er och därmed sänker sin månadskostnad.

Dock har jag några frågor:

Vid ett vanligt sparkonto skriver ni att man har en faktor på 1.0 vilket innebär att man får 1 poäng per krona och månad. Innebär det att jag på 12 månader tillgodoser mig 600000 poäng om jag sätter in 50000kr?

Om jag sedan tar ut alla pengarna (typ flyttar dem till en annan bank eller använder dem) - förlorar jag också mina poäng då? Eller behåller jag dem tills dagen jag tar ett lån hos er?

Får man någon ränta på de pengar man sparar hos er? Jag ser att ni har en ränta på 3% om man lånar hos er. Men är det någon (även om den är låg) ränta som motverkar att pengarna förlorar i värde på grund av inflation vid långsiktigt sparande?

Kommentarer

  • Hej!
    Roligt att du är intresserad av JAK och att du ställer frågor till oss.
    Det stämmer att om du sätter in 50 000 kr och låter dessa sitta ett år har tjänat ihop 600 000 sparpoäng.
    Flyttar du därefter dina pengar händer ingenting med dina sparpoäng, saldot av sparpoäng finns kvar till dess att du väljer att göra något av dom.

    Väljer du att spara hos oss får du inget annat än sparpoäng, dvs vi har ingen inlåningsränta.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.