Till senaste kommentaren

Godkänn återbetalning av låneinsats till huvudlåntagare

Detta inlägg förklarar vilka uppgifter vi behöver för att återbetala en låneinsats till huvudlåntagaren om ni varit flera låntagare på samma lån. Observera att:
 • Aktuell återbetalning (sommar 2019) endast avser insatser till låntagare som slutbetalade sitt lån under perioden juni–november 2015. Läs inlägget Aktuellt om låneinsatser för mer information.
 • Om ni var flera låntagare på lånet så behöver vi inhämta godkännande om att återbetala låneinsatsen till huvudlåntagaren från samtliga medlåntagare innan återbetalning kan ske.
 • Om huvudlåntagaren inte längre är medlem i JAK Medlemsbank så behöver vi få in uppgift om till vilket bankkonto i annan svensk bank som insatsen ska återbetalas till. Läs mer om detta i Anmäl konto för återbetalning av låneinsats
För att säkerställa att uppgifter som lämnas till oss kommer från rätt person har vi tagit fram en lösning tillsammans med IDkollen där uppgifterna som lämnas bekräftas med BankID.

För att lämna in uppgifter, följ denna instruktion:
 1. Öppna följande länk i en webbläsare: https://idkollen.se/gdpr/jak.
 2. Fyll i din e-postadress i fältet "E-postadress".
 3. Välj "Godkänn återbetalning av låneinsats till huvudlåntagare" i fältet "Välj typ av anmälan".
 4. Kopiera och klistra in följande text i fältet "Eventuellt meddelande" (ersätt text i versaler med huvudlåntagarens namn och personnummer):
  Jag godkänner härmed att JAK Medlemsbank återbetalar min(a) delägda låneinsats(er) kopplade till lån som slutbetalades under perioden juni–november 2015 samt eventuella tillhörande sparpoäng till huvudlåntagaren ERSÄTT MED HUVUDLÅNTAGARENS NAMN OCH PERSONNUMMER.
 5. Fyll i ditt personnummer i fältet "Ditt personnummer".
 6. Klicka på knappen "Skicka".
Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.
JAK Medlemsbank Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Kul och bra att jak nu kan börja betala tillbaka låneinsatserna. Har inte varit bra för bankens förtroende men nu kan det förhoppningsvis blir bättre.

  Hemsidan hittar jag inte runt i än. Letade efter när jag betalde mina lån men fann inte dessa uppgifter. Allt för att se om jag står på tur nu eller om jag får vänta ett tag till.

  Kan NI se och ge besked om när mina lån löstes?

  svante
 • Hej!
  Vi kan dessvärre inte ge svar på personliga bankärenden via varken mail eller forum.
  Om du skriver oss din fråga via internetbanken så ger vi dig svar där.
  Emma Medlemsservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.