Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Har du fått en påminnelse på medlemsavgiften för 2019?

Vi har tagit fasta på synpunkter som inkommit om att betalningspåminnelse av medlemsavgiften 2019 skickats ut sent och att detta orsakar oro hos många av er som berörs av påminnelsen. Vi har därför beslutat att alla som återkopplar och reglerar sin medlemsavgiftsskuld alternativt avslutar sitt medlemskap innan den 31 augusti 2019 inte kommer att påföras varken övertrasseringsavgift eller övertrasseringsränta. Skulle detta mot förmodan debiteras ditt konto kommer vi att kreditera det i efterhand.

Medlemsavgiften dras automatiskt från ditt medlemskonto. Alla medlemmar har tillgång till ett medlemskonto (tidigare baskonto). För att sätta in pengar på ditt medlemskonto gör du en överföring från ett annat konto, antingen i JAK Medlemsbank eller i annan bank. För att göra överföringen måste du veta ditt kontonummer.

För de medlemmar som ännu inte betalat medlemsavgiften för 2019 så kommer denna dras från medlemskontot den 1 juli 2019. Saknas täckning på medlemskontot så övertrasseras kontot. I motsats till vad som står i betalningspåminnelsen som gått ut så kommer alla som återkopplar och reglerar sin medlemsavgiftsskuld alternativt avslutar sitt medlemskap innan den 31 augusti 2019 inte att påföras varken övertrasseringsavgift eller övertrasseringsränta.

Relaterade inlägg:
Svårt att komma fram per telefon
Hur gör jag en insättning till mitt konto på JAK?
Var hittar jag mitt kontonummer på internetbanken?
Varför kommer jag inte in på internetbanken?
Hur avslutar jag mitt medlemskap i JAK?
Erica Kommunikatör Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Vi ber om ursäkt för den korta tidsfristen som uppstod i samband med utskick av betalningspåminnelse för medlemsavgiften 2019. Ni har fram till den 31 augusti på er att betala medlemsavgiften utan att påföras extra kostnader.

  För er som inte svarat på våra kundkännedomsfrågor så vill vi vill upplysa om att vi inom kort kommer att ha en digital kundkännedomsblankett som kan besvaras med hjälp av BankID. Om ni har möjlighet att invänta den ber vi er göra det, om inte ber vi er följa instruktionerna i följande inlägg: Varför kommer jag inte in på internetbanken?

  Observera att det inte går att betala medlemsavgiften via en betalning till ett plus- eller bankgiro. För att betala medlemsavgiften gör ni en överföring från en annan bank till ert medlemskonto. I följande inlägg informeras om hur du hittar ditt egna kontonummer: Var hittar jag mitt kontonummer på internetbanken? 

  Emma Medlemsservice
 • Hej!
  Jag skulle gärna vilja ha uppgifter om till vilket konto medlemsavgiften ska betalas.
  Mona
 • Som flera påpekat så saknade betalningspåminnelsen som gick ut i slutet av juni uppgift om kontonummer till medlemskontot, från vilket medlemsavgiften för 2019 drogs den 1 juli 2019.

  För att åtgärda detta har vi den 8 juli 2019 skickat ytterligare en betalningspåminnelse till alla som saknade täckning på sitt medlemskonto den 1 juli 2019, där kontonummer till ditt medlemskonto framgår.

  Jag vill betala medlemsavgiften
  Gör en överföring på det belopp och till det kontonummer som framgår på betalningspåminnelsen daterad 8 juli 2019. Se bifogad fil som visar var du hittar dessa uppgifter på betalningspåminnelsen.

  Jag vill avsluta mitt medlemskap
  Vill du avsluta ditt medlemskap, läs följande inlägg: Hur avslutar jag mitt medlemskap? Avslutar du ditt medlemskap innan 31 augusti 2019 kommer du inte påföras några extra avgifter och vi krediterar eventuellt övertrasserat belopp.

  Jag har redan begärt avslut av mitt medlemskap
  Har du redan begärt avslut av ditt medlemskap kan du bortse från betalningspåminnelsen, så snart vi hanterat ditt avslut kommer vi att bekräfta detta till dig. Du kommer inte påföras några extra avgifter och vi krediterar eventuellt övertrasserat belopp.
  Johan Vd

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.