Till senaste kommentaren

Återanvända låneinsatsen till nytt lån

Har haft ett bolån som jag betalade tillbaka i förtid. Vi kommer att köpa nytt hus o behöver låna igen. Kan vår låneinsats hos er, som vi inte fått tillbaka än användas som låneinsats i vårt nya lån?

Kommentarer

 • Ja, det går bra. Har ni en låneinsats som ni väntar på att få återbetald kan den användas i ett nytt lån.

  Antingen så täcker den hela den nya låneinsatsen och då står eventuell resterande del hos oss kvar tills den dagen vi får godkänt ifrån Finansinspektionen att betala ut den. Eller så täcker den en del av den nya låneinsatsen och resterande dras ifrån lånet vid utbetalning av det nya lånet.
  Anna Medlemsservice
  (Uppdaterad )
 • Hur går det med återbetalningen av låneinsatserna?
  Svante Andren
 • Hej,

  Vi kan inte säga när enskilda låneinsatser skulle kunna återbetalas. Styrelsen gör löpande en bedömning om utrymme för återbetalning finns. När utrymme finns kan en ansökan om återbetalning skickas till Finansinspektionen. Just nu har JAK ingen ansökan hos Finansinspektionen.

  Senaste informationen finns i detta foruminlägg https://forum.jak.se/org/jakforum/d/aktuellt-om-laneinsatser/
  kopiera länken och klistra in i ett nytt internetfönster eller sök på forum.jak.se för mer information. Inlägget kommer uppdateras när ny information finns.

  Hälsningar

  Emine Medlemsservice
 • Tråkigt.
  "Räntefri bank" men jag gissar att Ni har pengarna på ngt konto som ger ränta. Kan ju vara ksnske 3% på SBAB. Jag har några tusen innestående sedan ett bra tag sedan. En ek, där jag är ordf I har 350 000 kr. Det är tusenlappar som föreningens medlemmar går miste om.
  INGEN bra reklam för Jak
  Svante Andren
 • Hej!

  Vi tar till oss dina åsikter och tar detta vidare. VI beklagar denna väntan.

  JAK Medlemsbank
  Linnea
 • Händer det inget som kostar pengar i  vårt vindkraftverk så blir det en återbetalning av del av insats i höst. Jak äger ett hyggligt antal andelar I detta verket. Är det ok att vi behåller Er utdelning i avvaktan på att våra medlemmar får tillbaka sin låneinsats?
  Svante ordf I obv2
  Svante Andren
 • Hej!

  Vi behandlar inga enskilda ärenden via forum eller mail. Var vänlig skicka in ett meddelande via internetbanken, alternativt ring oss på 0500 46 45 00.
  Ha en fin dag!

  JAK Medlemsbank
  Linnea

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.