Till senaste kommentaren

Skillnad mellan överföring och betalning?

För mej är det lite oklart vad som skiljer dessa två begrepp och hur de relaterar till mina två typer av konton (transaktionskonto och medlemskonto). Det vore bra om ni kunde ha lite info om detta någonstans - gärna där man gör valet mellan betalning resp. överföring. Jag tyckte detta var klarare förut. En skillnad nu verkar vara att man kan ange ett senare datum för en överföring, vilket tidigare enbart gick för betalningar (tror jag). Detta är en klar förbättring eftersom man då kan ha lite mer framförhållning med viktiga överföringar. Hälsningar Lasse

Kommentarer

 • Hej!

  Alla medlemmar får ett medlemskonto som fungerar precis som tidigare baskonto och vi kommer fortsätta dra medlemsavgiften från medlemskontot.

  Ett av baskontona har blivit ditt medlemskonto och eventuella kvarvarande baskonton kommer istället heta Sparkonto.
  Precis som innan så ingår ett medlemskonto gratis i medlemskapet.

  Om man har ett lån hos oss så är det oftast medlemskontot man måste uppge när man lägger upp en stående överföring och det stämmer att man kan välja vilket datum överföringen ska genomföras.

  Transaktionskontot kan användas för dagliga in- och utbetalningar till en kostnad av 19 kr/månad. Man kan endast ha ett transaktionskonto.

  Övriga sparkonton kommer att kosta en avgift per månad, antingen separat eller som del i ett paket. Mer information om detta kommer troligtvis i höst.

  Mer information kommer publiceras på JAKs hemsida.

  Tack på förhand!

  Emine Medlemsservice
 • Det är fortfarande oklart vad som skiljer överföring och betalning. Tex : Kommer båda att kosta 50kr? När ska jag använda den ena eller den andra?
  Hittills har jag kommit fram till, genom många försök , att jag ska använda överföring när jag vill sätta in pengar till mitt personkonto i Nordea, dvs enda sättet för mig att komma åt mina pengar....
  Kommer detta att kosta 50kr/gång sedan?
 • En överföring kommer inte att kosta pengar, överföring gör du mellan vanliga konton, exempelvis ditt personkonto på en annan bank.

  Det är betalningar till ett plus- eller bankgiro, dvs oftast fakturor, som kommer att kosta 50 kr/gång från ditt medlems- eller sparkonto. Har du ett transaktionskonto betalar du bara en månadskostnad och därefter kan du betala så många fakturor du önskar.
 • Jag har tidigare satt in pengar på mitt medlemskonto genom betalning till JAK som sedan satt in pengarna på mitt konto. Men hur gör jag för att göra en överföring från mitt konto på ICA-banken?
  Anders
 • Hej!

  Fortsättningsvis så ska du endast göra en överföring till ditt medlemskonto.
  Om du önskar göra en överföring från ICA-banken får man troligtvis välja att överföra till en annan bank.
  Tänk på att vårat clearingnummer är 9670 och resterande nummer är kontonummer.
  Se exempel här: ​Kontonumret på internetbanken​​​

  Emine Medlemsservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.