Övertrasseringsränta

Vad händer om jag inte har någon täckning på mitt medlemskonto när ni drar medlemsavgiften?

Kommentarer

 • Hej!
  Om du inte har någon täckning på ditt medlemskonto när medlemsavgiften på 365 kr dras automatiskt, så kommer systemet att ändå att dra beloppet. Kontot hamnar då i övertrassering och då tillkommer en övertrasseringsränta för varje dag som går.

  För att se aktuella priser och övertrasseringsränta, se information här https://jak.se/prislista/

  Exempelvis:
  Du har per den 31 augusti en skuld på -365 kronor på ditt medlemskonto. Varje dag fram till att du löser din skuld tillkommer 0,08 kr, dvs 8 öre.
  För att lösa din skuld 30 dagar senare, dvs den 30 september, måste du föra över 367,40 kronor för att reglera hela din skuld.

  Relaterat inlägg:
  Har du fått en påminnelse på medlemsavgiften för 2019?​​​
  Erica
 • Är inte poängen med JAK räntefrihet! Intressant med övertrasseringsränta då.
  Christian
 • Som ekonomisk förening ska vi främja våra medlemmars ekonomiska intressen. Det gör vi genom att bedriva bankverksamhet som verkar för en hållbar utveckling för människa, miljö och ekonomi. Våra produkter och tjänster är prissatta efter de kostnader som banken har samt det överskottsbehov som finns för att framtidssäkra verksamheten och den långsiktiga medlemsnyttan. När en medlem inte betalar en avgift i tid, leder det till ökade kostnader för banken. Det är dessa ökade kostnader som övertrasseringsräntan ska täcka. Vi har tagit betalt för att låna ut pengar sedan vi startade för mer än femtio år sedan, det är samma nu som då.
  Johan
 • Om jag inte vill längre vara medlem för 2020 måste jag betala hela årsavgiften innan jag får avsluta? fullständigt otillgängliga systemet ni har hur ska man då kunna reda ut se konto mm på banken!
  Man måste kunna få kontakt utan en massa upptaget toner Eller banksystem som Inte tar mobilt BankID. 


  Pär
 • Avslutar du innan 31 januari behöver du inte betala medlemsavgiften för året.
  Följ då bara inlägget här: ​Avsluta medlemskap​​​
  Emma Medlemsservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.